Одржана обука на тема „Одржливо управување со ОЕЕО отпад“

Одржана обука на тема „Одржливо управување со ОЕЕО отпад“

ПОЛИМАТ 13 во периодот од 25-27 мај во Струмица во рамките на проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во општините Богданци и Дојран“ организираше обука за можностите и начините за справување со електронски и...
Одбележан Денот на Астрагалусот

Одбележан Денот на Астрагалусот

Драги наши! Пресреќни сме за убавиот ден кој го имавме во саботата! Ден на Астрагалусот 2023! Многу насмевки, забава и знаење за славење на дивите растенија и нашиот преубав Астрагалус. Имаме прекрасни деца – гордост и богатство ни се. Имаме преубава природа и...
ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК

Здружението за развој, едукација и еколошка етика – ПОЛИМАТ 13 во рамки на проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во општините Богданци и Дојран“ објавува   ЈАВЕН ПОВИК   За ангажирање на 4 млади лица –...
ЈАВЕН ПОВИК

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ

Наслов на проектот: Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во општините Богданци и Дојран Контакт: Надица Маџирова, Проектен координатор, Е-пошта: nadicamadzirova@gmail.com, info.polymath13@gmail.com Моб: 075/393 306...
Повик за студенти

Повик за студенти

Здружението за развој, едукација и еколошка етика – ПОЛИМАТ 13 во рамките на проектот „Градење на локалните капацитети за управување со Значајното растително подрачје Богданци (ЗРП Богданци)“ финансиран од Critical Ecosystem Partnership Fund (CEPF), распишува конкурс...
Архус столче

Архус столче

На седница на совет на општина Богданци на 16.12.2020 година беше донесена одлука за вклучување и учество на граѓанскиот сектор при донесување на одлуки од областа на заштита на животната средина. Архус столче симболично претставува столче резервирано за претставник...