Новости

Во тек се обуките за поправка и дијагностика на електронски и електричен отпад

Во тек се обуките за поправка и дијагностика на електронски и електричен отпад

Во тек се обуките за поправка и дијагностика на електронски и електричен отпад кои ги следат четворица млади луѓе од општините Богданци и Дојран. Можете да ги поддржите овие млади луѓе така што електронските и електрични апарати од помал обем ќе ги донесете во...

Започнавме со обуките за волонтерите

Започнавме со обуките за волонтерите

Под менторство на искусен мајстор нашите млади волонтери во текот на месец јуни започнаа да ги следат обуките за дијагностика и поправка на електронски и електрични апарати. Во просториите кои се опремени со инструменти и алат волонтерите ќе имаат можност во наредниот...

Реализирано е студиско патување во Хрватска

Реализирано е студиско патување во Хрватска

Можност да видат како се управува со Натура 2000 подрачја во Хрватска имаа претставници на институции и здруженија од општина Богданци. Студиското патување се одржа кон крајот на месец јуни во организација на ПОЛИМАТ 13. Беа посетени два Центри за природа кои...

Одржана обука на тема „Одржливо управување со ОЕЕО отпад“

Одржана обука на тема „Одржливо управување со ОЕЕО отпад“

ПОЛИМАТ 13 во периодот од 25-27 мај во Струмица во рамките на проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во општините Богданци и Дојран“ организираше обука за можностите и начините за справување со електронски и...

Одбележан Денот на Астрагалусот

Одбележан Денот на Астрагалусот

Драги наши! Пресреќни сме за убавиот ден кој го имавме во саботата! Ден на Астрагалусот 2023! Многу насмевки, забава и знаење за славење на дивите растенија и нашиот преубав Астрагалус. Имаме прекрасни деца – гордост и богатство ни се. Имаме преубава природа и...

ЈАВЕН ПОВИК

ЈАВЕН ПОВИК

Здружението за развој, едукација и еколошка етика – ПОЛИМАТ 13 во рамки на проектот „Одржливо управување со електронски отпад – сервис за поправка и правилно одлагање на ОЕЕО во општините Богданци и Дојран“ објавува   ЈАВЕН ПОВИК   За ангажирање на 4 млади лица –...

Пријатели на Полимат 13

Милиеуконтакт Македонија

Македонско Еколошко друштво

Мрежа за  рурален развој на Северна Македонија

Општина Богданци

Адреса

Ул. Маршал Тито бр.64

1484, Богданци

Телефонски број

+38975216103

+38975393306

За повеќе информации контактирајте не: